Geçmişten Günümüze Osmanlı Şerbetleri
-
Ekşi Elma Şerbeti
Ramazanın 9. günü program da Ekşi Elma şerbeti yapılır. Elma kabuğu soyulmadan tüketildiğinde faydalıdır. Gazeteci yazar Vehbi Tülek doğrulukla ilgili bir hikaye anlatır...
12
Ekim
14 -
Gül Hatmı Şerbeti
Ramazanın 8. günü programda Gül Hatmı şerbeti yapılır. Osmanlı'da Saray mutfağı dışında Hekimbaşı tarafından ilaç ve macun yapımında da kullanılmış. Gazeteci yazar Vehbi Tü..
11
Ekim
14 -
Yasemin Şerbeti
Ramazanın 7. günü programda Yasemin Şerbeti yapılır. Yasemin çiçeğinin mayasından yapılan bu şerbetin zayıflamada etkili olduğu söylenir. Vücudu rahatlatma özelliği vardır. Gaze..
10
Ekim
14 -
Akasya Şerbeti
Ramazanın 6. günü programda Akasya Şerbeti yapılır. Osmanlı'da Akasya ağaçları çoktur. Saray mutfaklarında bu şerbete yer verilmiş. Astım hastalığına iyi geldiği söylenir. Sult..
09
Ekim
14 -
Üryani Şerbeti
Ramazanın 5. günü programda Üryani Şerbeti yapılır. Üryani eriği Kastamonu'da yetişir. Uzun ömür katması, sindirimi kolaylaştırması ve güce güç katmasıyla anılır. Gazeteci ya..
08
Ekim
14 -
Nar Çiçeği Şerbeti
Ramazanın 4. günü programda Nar çiçeği şerbeti yapılır. Osmanlı Padişahlarından Sultan 3. Osman Sadrazamı Hekimoğlu Ali Paşa kazandığı zaferler ve hayırseverliğiyle tanınmış..
07
Ekim
14 -
Demirhindi Şerbeti
Ramazanın 3. günü programda Demirhindi Şerbeti yapıldı. Demirhindi özelliği vücut direncini artırır. Bu nedenle Osmanlı da çok önem verilirdi. Programda Gazeteci yazar Vehbi Tülek, ..
06
Ekim
14 -
Nane Limon Şerbeti
Ramazanın 2. günü programda Nane Limon Şerbeti yapılır. Mısır’dan günümüze gelen şerbetle ilgili bilgi verilir...
05
Ekim
14 -
Gül Şerbeti
Ramazanın 1. günü programda Gül Şerbeti yapılır. Gazeteci yazar Vehbi Tülek Gül’ün Osmanlıdaki önemini anlatan küçük bir hikaye anlatır. Sultan 4. Murat’ın Bağdat seferine ç..
04
Ekim
14